EL BOSC DE L'ALBA

Llops i lluna plenaHi havia una vegada una manada gegant de llops que vivien al bosc de l'Alba. Vivien en pau amb el seu rei Corlos, i el germà d'aquest, Sega. S'alimentaven d'animals del bosc, però sempre amb moderació per no alterar l'ordre del bosc.

L'únic problema era que Sacret, cosí de Corlos i Sega, volia ser rei i regnar. Tenia enveja de tot: que si els seus cosins menjaven més que ell, que si tots li feien cas, que si de vegades tomaven la decisió equivocada ningú els deia res... Amb ell, anaven Litux i Foxy, llops estúpids que feien tot el que els deia.

Una nit, Sacret va somiar que ell era rei, i que tots l'adoraven, mentre que els seus cosins eren llops vulgars.

Aquest somni li va agradar tant que durant tota eixa setmana no va parar de pensar-ho.

Una nit de lluna plena, ja que les antigues llegendes diuen que als llops totes les coses relacionades amb la guerra els agrada fer-les amb lluna plena, va dir a Corlos i Sega que anaren al pla del bosc per a parlar amb ells. Quan ells van anar, tot estava molt silenciós i van pensar que alguna cosa rara passava. De sobte, va aparèixer Sacret, però no anava sol: Amb ell anaven tots els llops que Sacret havia aconseguit convéncer de que Sega i Corlos no devien continuar amb el tro. Els havia dit que anaven a fer una nova manada, sense cap rei, sense normes, on pogueren menjar tot el que volgueren sense moderació, i ells, l'havien cregut.

Quan ell rei i el seu germà s'hi van adonar, van eixir fugint. Van tornar al campament on hi havien sis llops lligats a sis arbres. Eren els sis més fidels a Corlos i Sega, als quals Litux i Foxy, baix les ordres de Sacret, havien atrapat perquè no pogueren avisar a estos.

Els van alliberar i van anar-se del bosc. Van refugiar-se en unes roques properes, on van passar la nit.

Al dia següent, quan es van despertar, van veure que Sacret i els altres ja havien començat a fer de les seues: hi havia arbres derrocats, cadàvers d'animals pels tots els costats... però ells no podien fer rés. Que podien fer huit llops contra casi vuitanta?

Així van passar un mes, dos mesos... i els Sacrerians, com es volien dir, continuaven fent tota classe de destrosses al bosc.

Un bon matí, de sobte, van aparèixer dues àguiles dient que volien parlar amb els:

  • No podem continuar així. Tots ells dies, els llops maten una quantitat exorbitant d'animals de tots els tipus. Si deixem passar el temps, serà irremeiable. Teniu que ajudar-nos. – Van dir.

  • D'acord. Açò és el que anem a fer: Demà és lluna plena. Reuniu a tots els animals del bosc, a prop del pla del bosc. Amb nosaltres aniran conills i serpents, que tots els altres s'amaguen prop. La idea no és matar a tos elsllops, sinó fer que s'adonen de que no estan fent el correcte. No obstant, que ningú deixe escapar amb vida a Sacret. Tot açò es culpa seua i ha de pagar pel que ha fet.

Tots van estar d'acord.

Al dia següent, a la nit, es van presentar Corlos i els seus llops, amb els conills i els serpents.

Sacret i els altres van començar a riure, quan de sobte van aparèixer tots: Els óssos negres i els grisos, totes les aus, les hienes, i cap animal viu en el bosc.

Baralla de llops

Sacret va deixar de riure i va intentar de totes les maneres que la baralla no es produïra. No obstant, la baralla va començar, i van morir uns quants llops. Entre ells, Sacret, al qual Sega va llançar al riu sense cap contemplació.

Els llops que quedaven es van rendir, i es van posar de part de Corlos i els seus.

Van construir, amb l'ajuda de tots els animals del bosc, un nou campament.

Així és com el bosc de l'Alba va recuperar la seua tranquil·litat.
MARINA SEGURA/ JAVIER GARCÍA/ ALBERTO PAÑOS/ CARLOS DAVID GORDILLO/
ISABEL MORENO

Foto 1:www.fondo10.net/fondos-de-pantalla-de-animales/lobos-peleando-en-la-nieve-26461
Foto 2: http://lacomunidad.elpais.com/jss-brmj/2009/11/3/romance-la-loba-parda

Tornar a l'índex