Els tres germans
Hi havia una vegada tres germans que vivien amb el seu pare en un poble.Com eren pobres i no tenien diners tenien que treballar en el camp.Tots els dies el germà menut es despertava i se n'anava a treballlar amb el seu pare mentre que els dos germans majors s'aprofitaven i es quedaven dormint.

Un dia el seu pare es va posar malalt i es va morir.El germà menor els diu als dos germans majors que tenien que treballar per a poder menjar però com els dos germans majors eren molt ganduls i no volien treballar van decidir partir i el germà menor es va quedar sol treballant.

Va passar el temps i el germà menor es va adonar de que no podia treballar ell sol i va decidir anar se'n cap a la ciutat per a buscar treball.Mentres anava cap a la ciutat va tindre que travessar un pont i a l'altre costat del pont es trobaven els seus germans que no hi havien aconseguit treball a la ciutat.

Quan estava per la meitat del pont va vore, en el pont, un trosset de fusta diferent als altres .Com que tenia curiositat el va fregar i de sobte va aparéixer un home vestit de forma molt estranya i els va dir que era un geni i que si responien bé a una pregunta els concederia un desig, pero si fallaven cauria la part del pont en el qual hi estaven els dos germans. Van decidir respondre-la.

El geni va preguntar: “Qui es l'animal que al matí camina amb 4 potes, al migdia amb 2 potes i per la nit amb 3?”El germà major va dir que no ho sabia i el germà mitjà va dir que era un cavall i com havien fallat va caure el pont.El germà menut va dir que era l'home perquè al matí l'home quan es menut, gateja amb cuatre potes,al migdia,com ja ha crescut va caminant amb dos potes i per la nit quan ja es fa vell camina amb garrot que forma la tercera pata.El geni es va quedar impressionat i li va concedir un desig.

Encara que els seus germans s'havien portat mal amb ell, el germà menor va decidir salvar els seus germans en lloc de demanar riqueses. Al final els tres germans es van perdonar i se'n van anar a treballar al camp. I conte contat conte acabat.
Fet per: Isabel Campos, Alba Lopez, Pablo Deltell, Rubén Marín, Rocío Ródenas i Andrea Prieto.

Tornar a l'índex